CommercialLOTTE Department Store Pyungchon District (롯데백화점 평촌점)



DESCRIPTION

C자형 메스 구성을 통해 양호한 채광 도입 및 쾌적한 공간구성과 중정의 도입으로 기존 다이빙장의 장소성을 부여하였고, 완충공간으로서의 콘코스 계획으로 도로 측 소음을 완화하고 조망권을 확보했다. 더불어 커뮤니티 공간도 구성함으로써 고객들의 휴식과 편의를 제공하는 도심 속의 복합문화 커뮤니티의 장을 마련했다.

The C-shape mass composition allows good lighting and pleasant spatial organization. The courtyard symbolizes the original uniqueness of the site. The concourse plan serves as a buffer zone that mitigates road noise and ensures good views. By creating community space, this facility provides a place of rest and convenience for the customer as well as a cultural complex located within the city.



SUMMARY
DESIGN

2008
COMPLETION

2012
LOCATION

Anyang-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea
USE

Commercial
AREA

A : 13,467.50㎡, B : 8,653.00㎡
G.F.A

A : 178,171.55㎡, B : 67,276.59㎡
FLOORS

A : B8/F28, B : B8/F2
J.V

Callison(USA), Gansam Architects & Partners
CLIENT

GS Retail



COMPLETION




#2008, #안양시, #상업시설, #설계, #당선, #2012, #준공, #Completion, #Anyang, #Commercial

PRESSROOM

RECENT NEWS

INSTAGRAM

   


HAENGLIM ARCHITECTURE & ENGINEERING / E-mail : hlac@haenglim.com / 사업자등록번호 : 213-81-54324

Copyright ⓒ 2018 HAENGLIM ARCHITECTURE & ENGINEERING CO.,LTD. All Rights Reserved. 


HAENGLIM ARCHITECTURE & ENGINEERING 

E-mail : hlac@haenglim.com / 사업자등록번호 : 213-81-54324

Copyright ⓒ 2018 HAENGLIM ARCHITECTURE & ENGINEERING CO.,LTD. All Rights Reserved.