CM
창립초기 국방사업과 주택사업에 치중하며 내실을 다졌고 최근에는 '포항4세대방사광가속기', '국방부(합동참모본부)청사', '김포공항 비즈니스제트항공기 지원센터', 
'김포공항 국내선 리모델링', '정부통합전산센터', '건강보험심사평가원 제2사옥', '송도G타워' 등 대형 국책사업을 성공적으로 수행해오고 있습니다. 
'김포공항 국내선 리모델링' 사업의 경우 대규모 단일 건물에 대한 유례 없는 리모델링 사업이면서, 통상적인 리모델링 공사와 다르게 
공항을 정상운영하면서 진행한 세계적으로도 드문 고난이도 공사로 언론과 유관기관, 발주처로부터 큰 호평을 받았습니다.  

ResidentialGodeok Raemian Hillstate (고덕래미안힐스테이트)



DESCRIPTION

고덕래미안힐스테이트 아파트 신축공사는 3,658세대 규모의 대단지 재건축 현장이다. 입주민의 안전과 쾌적함을 생각하여 지상에 차가 없는 100% 지하주차장을 계획하였고, 테라스하우스를 포함 지상 11층에서 최고 35층의 주거동 및 대규모 커뮤니티센터(연면적 약 9,871㎡), 근린생활시설동이 넓은 대지 안에 조화롭게 배치되어 거주자로 하여금 대단지만의 특별한 프리미엄 주거특권을 누릴 수 있도록 하였다. 남향위주의 단지배치 및 맞통풍 계획으로 햇볕이 잘 들고 바람이 잘 통하며, 테라스하우스를 제외한 단지 전체동 1층을 탁 트인 필로티로 설계하여 개방감을 높이고 쾌적함을 선사하였다. 또한 고덕산과 주변 공원을 생태육교와 대규모 중앙광장으로 연계하여 녹색축을 이루었고, 단지 내 옥상녹화, 생태체험형 수경공간, 숲속 산책로, 벚꽃길 등을 구성하여 조경율 44% 수준의 풍성한 조경공간을 조성하였다. 특히 친환경 마감재, 태양광발전/대기전력차단 시스템, 층상배관/세대환기 시스템, 쓰레기자동집하설비를 적용하여 친환경 저에너지 아파트로서 100년 지속가능한 아파트 건립을 목표로 계획시공하였다. 주요 구조부는 철근콘크리트 내력벽 구조로 저층부 외벽에 라미남타일(박막세라믹타일)을 적용하였고 필로티층에는 화강석을 마감재로 사용하여 디자인측면에서 고품격화, 시공측면에서는 고품질화를 이루어내었다.

The new construction of the Godeok Raemian Hillstate Apartments is a 3,658-household large reconstruction site. This new construction was planned with a 100% underground parking structure, creating a safe and pleasant neighborhood that features no vehicles above ground. Additionally, it has apartment buildings and terrace houses ranging from 11 to 35 stories, as well as a large-scale community center (total area of approximately 9,871 ㎡) and various other neighborhood retail facilities located on a wide lot, providing premium residential privileges only found in large-scale developments. With the majority of the apartments oriented southward, and a detailed cross ventilation plan, the buildings capture daylight well and also have good airflow through them. Furthermore, all of the first-floor apartments, not including the terrace houses, were constructed to have a wide-open piloti, which help provide a sense of both openness and comfort. Additionally, the nearby Godeok Mountain and additional nearby parks are connected to the main pedestrian overpass and the large-scale central square to create a dynamic and grand green view outwards from the complex. Also, the complex as a whole features a rather large-scale green area that is made up of 44% greenery, featuring rooftop gardens, hydroponic areas for ecological experiences, a forest walking path, and a cherry blossom road.




SUMMARY
DESIGN

2013
COMPLETION

2017
LOCATION

Arisu-ro 50-gil, Gangdong-gu, Seoul, Republic of Korea
USE

Residential
AREA

162,113.0㎡
G.F.A

688,588.0㎡
FLOORS

B3/F35
CONTRACTOR
SAMSUNG C&T, HYUNDAI
CLIENT

Godeok Siyeong Apt. Housing Reconstruction Association




#2013, #서울시, #주거시설, #CM, #2017, #준공, #Completion, #Residential



INSTAGRAM