ResidentialDaelim Acro River Park (대림 아크로리버파크)

Second slide



DESCRIPTION

신반포 1차 재건축 아파트 신축공사는 특별건축구역 및 우수디자인 지정된 단지설계이다. 디자인 컨셉은 자연과 경관을 공유하는 주거단지, 도시적 맥락 속에서 지속가능한 주거단지, 사람과 사람의 소통을 이어주는 주거단지를 지향하여 한강 조망을 극대화하는 배치 및 건축계획을 하였고, 도시적 맥락을 반영하는 조화로운 스카이라인 계획(3층 저층, 13~18층 중층, 38층 고층)과 전평형 4-BAY 세대 평면으로 세대실사용 면적을 극대화 하였다. 또한 단지 내 한강의 동선을 고려한 공공보행통로를 계획하였고, 가로를 활성화하는 생활가로변 연도형 커뮤니티시설의 연속 배치계획과 수변특화 및 공공성을 위한 특화시설(게스트하우스, 스카이라운지)계획 설계되었다. 주요 구조부는 철근콘크리트 내력벽 구조로 공간활용을 위해 벽식과 라멘구조로 되어있으며 외장재는 불소수지 외벽 도장과 주동 하부 외벽 석재, 주요구간 커튼월을 적용하여 디자인 특화하였고 내장재는 대리석과 친환경 벽지 및 바닥마루를 사용하였다. 층고는 3.3M, 실내천장고는 2.6M로 30cm 높여 개방감을 주며, 거주자가 수납공간으로 활용할 수 있도록 설계되었다. 단지 내 입주자들의 편의를 위해 어린이집, 수영장과 같은 부대복리시설이 계획되었고, 전기 자동차 충전시설, 옥상 텃밭, 1개월에 300인분 채소재배가 가능한 LED수경재배시설 등을 계획시공하였다.

The new construction of the first Shinbanpo reconstruction is built within a special construction area and stands as a well-designed complex. The main design concept is that of a residential complex with a scenic view out towards the river that contains sustainable, urban housing, and a residential complex that suits the people well, too. To do this, we have maximized the views outwards towards the Han River, created a design plan which works in harmony with the current urban skyline (3-level low-rise, 13-18-levels, 38-level high-rise), and have maximized the household use area via the equilibrium of the 4-BAY generation plane. Also, within the complex, a public walkway with a view of the Han River has been planned, along with the continuous layout of communal facilities along the residential streets, which activates the landscape and provides specialized facilities (guesthouse, sky lounge) along the waterfront to transform it into a central and public node. The main structure of the buildings is reinforced by a concrete bearing wall structure, which is made using a rigid structure that helps maximize the utilization of the space. The exterior wall has been designed using a fluoride resin outer-wall coating, the main lower outer wall using stone, and the main section using a curtain wall. The interior wall is made of marble, environmentally friendly wallpaper, and flooring. The highest ceiling height stands at 3.3M and the indoor ceiling height is 2.6M, which is 30cm than is normally required, so that residents may have additional storage space. Within the complex, for the convenience of residents, a subsidiary welfare facility with a daycare, pool, and various other facilities has been planned, as well as an electric vehicle charging facility, a rooftop garden, and an LED hydroponic cultivation facility that can be used for growing vegetables, with a potential capacity of producing 300 vegetables within one month.




SUMMARY
COMPLETION

2016
LOCATION

Seocho-gu, Seoul, Republic of Korea
USE

Residential
AREA

68,853.23㎡
G.F.A

346,883.14㎡
FLOORS

B3/F38
CLIENT

Financial Management Corps




COMPLETION




#서울시, #아파트, #주거시설, #CM, #2016, #준공, #Completion, #Residential

INSTAGRAM