ARCHITECTURE
행림건축 설계파트의 전략 종목은 크게 도시주거설계, 도시개발사업, 공공건축사업입니다. 도시주거와 개발 분야에서는 새로운 친환경 패러다임과 
스마트 시티의 방향을 제시하며 경기도 등 정부발주사업에 역량을 집중해 사업을 진행하고 있습니다. 
특히 국방사업분야는 미국 국방부(육해공군)와 설계협약을 체결한 유일한 기업으로써 
국내 설계사무소 중 독보적 사업실적을 보유하고 있습니다. 

Office BuildingNational Health Insurance Corporation-Gimpo Office (국민건강보험공단 김포지사 사옥)



DESCRIPTION

국민건강보험공단 김포지사(이하 김포지사)는 '지역주민과 소통하는 공단(Community)', '깨끗하고 투명한 공단(Clean)'과 '지역을 상징하는 랜드마크(Landmark)'인 3개의 콘셉트를 기초로 디자인하였다. 김포지사는 친환경 건축물 조성을 위해 녹색건축물 일반등급으로 설계되었고, 에너지 절감을 위해 지열시스템을 적용하였다. 주요 구조부는 철근콘크리트조이며, 주요 외장재는 화강석고운다듬, 화강석물갈기를 사용하였다. 창호는 단열효과가 뛰어난 로이복층유리를 적용하였다. 김포지사의 민원인들이 상담, 편의시설 등 다양한 활동을 통해 서로 소통할 수 있는 공간을 계획하였고, 공단 직원들의 쾌적한 업무환경을 위해 층마다 휴게공간을 계획하였다. 또한, 김포지사는 직원 주차장과 민원주차장의 분리하여 주차에 혼선을 줄이고, 보행로부터의 접근성을 높여 민원서비스의 질을 향상시켰다. 

The National Health Insurance Corporation-Gimpo Office (hereinafter "the Gimpo Office") was designed based on three main concepts: 'A Corporation Communicating with the Community (Community)'; 'A Clean and Transparent Corporation (Clean)'; and 'A Landmark Symbolizing the Region (Landmark)'. The Gimpo Office was planned as a generic class Green Building for the development of environmentally friendly buildings, and it incorporates a geothermal system to reduce its energy use. Its main structure is made of reinforced concrete, and we used hammered granite finishing and honed granite finishing for the cladding of the building. For the windows and doors, we used Low-E Thermopane glass panes, which provide excellent insulation. The Gimpo Office's main feature is that it was planned to facilitate communication through the implementation of various activities such as consultations for visitors and amenities, and rest areas were planned on each floor to improve the employees' job satisfaction. Furthermore, the Gimpo Office reduced confusion with its parking system by separating the employee parking lot and the visitor parking lot whilst simultaneously improving the quality of visitor service by installing a walking path for better accessibility into the building.



SUMMARY
DESIGN

2015
COMPLETION

2016
LOCATION      

Gimpo-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea
USE

Office Building
AREA

3,238.40㎡
G.F.A

3,599.42㎡
FLOORS

B1/F4
CLIENT

National Health Insurance Service



COMPLETION




#2015, #김포시, #업무시설, #설계, #당선, #2016, #준공, #Design, #Winner, #Completion, #Office Building

검색창에 해시태그(#키워드)로 검색하면 보다 빠르고 쉽게 원하는 게시물을 찾아보실 수 있습니다.