GovernmentHaenam Tax Office and Gangjin Precinct Station Office (해남세무서 및 강진지서청사)



DESCRIPTION

방문객을 위한 공간배치와 동선계획이 특징적이다. 건축물 자체를 기역자로 배치하여 주출입구 환경이 개선되었으며 저층부를 필로티로 계획해 전면광장이 확장되는 효과를 얻었다. 전면광장은 보행전용으로 공원화하고, 후면을 주차장으로 계획하여 보행동선과 차량동선을 분리하였으며, 외부 방문객의 접근성이 좋아 행정 친밀도가 높다. 부드러운 재료로 수평부분과 수직부분을 강조한 점도 특징적이며, 담당자의 다양한 사례조사와 헌신적인 시공관리의 공로가 건축물의 완성도를 높였다. 

Both the area layout and transportation plan for visitors are main driving characteristics of this building. Arranging the building in an L-shape improved both egress environments to a great degree. The lower floor area was planned as a piloti, and the plaza was subsequently enlarged. Furthermore, the front plaza was divided into a park for pedestrians, and the planned rear parking lot was divided into lanes for pedestrians and vehicles, which improved accessibility for visitors and employees alike. The building is characterized by the horizontal and vertical sections that are emphasized by the inclusion of soft materials, and the manager's various case studies and dedicated construction management process have both resulted in a much more complete building.



SUMMARY
DESIGN

2013
COMPLETION

2015
LOCATION      

Haenam-gun, Jeollanam-do, Republic of Korea
USE

Government, Office Building
AREA

3,097.00㎡
G.F.A

2,922.30㎡
FLOORS

B1/F4
CLIENT

NTS (National Tax Service)



RENDERING





COMPLETION




AWARDS

2016 국유재산 건축상 최우수상




#2013, #해남군, #공공청사, #업무시설, #설계, #당선, #2015, #준공, #Design, #Winner, #Completion, #Government, #Office Building

검색창에 해시태그(#키워드)로 검색하면 보다 빠르고 쉽게 원하는 게시물을 찾아보실 수 있습니다.

INSTAGRAM