GovernmentCompetition Design for Jeonju District Court (전주지방법원청사 계획안)



DESCRIPTION

전통문화도시 전주의 지방법원청사는 계획초기단계서 부터 기존 법원의 기능과 지역성 그리고 새롭게 요구되어지는 법원의 상징적 이미지에 대한 고찰에서부터 계획의 초점이 맞추어졌다. 그리하여 전통문화도시 전주의 특성을 파악하여 디자인과 접목 시키고 커다란 매스가 주는 권위적이고 획일적인 이미지를 탈피하려 하였고 시대의 흐름에 반영한 친환경 녹색청사를 목적으로 계획의 방향을 진행하였다. 그리하여 이러한 계획의 진행을 뒷받침하기 위해 '상징성, 열린배치, 지역성, 조닝, 커뮤니티, 스마트' 6가지의 디자인 개념을 설정하여 계획을 하였다.

The district court building in Jeonju, a city of traditional culture, required a change from the existing function of the court right from the initial stage of the project. To accommodate these changing needs, we focused on the plan’s design through the embodiment of a symbolic image of the court. Thus, we identified the characteristics of the traditional cultural city of Jeonju and removed the authoritative and uniform image in a large mass by connecting the plan to the overall design and carrying out the project with the aim of building a green government building that coincides with current architectural and social trends.



SUMMARY
DESIGN

2014
LOCATION

Jeonju-si, Jeollabuk-do, Republic of Korea
USE

Public Office, Business Facility
AREA

33,235.00㎡
G.F.A

23,936.28㎡
FLOORS

B1/F11
CLIENT

Office of Court Administration



#2014, #전주시, #설계, #공공청사, #업무시설, #Public Office, #Business Facility

검색창에 해시태그(#키워드)로 검색하면 보다 빠르고 쉽게 원하는 게시물을 찾아보실 수 있습니다.

INSTAGRAM