GovernmentYeongdeungpo District Tax Office (영등포세무서 청사)



DESCRIPTION

부지가 일반 세무서들보다 상당히 넓은 편이어서 사람들이 머물고 싶은 다양한 외부공간을 가진 좋은 장소를 만들어 복잡하고 답답한 도시에 여유를 부여하도록 계획하였다. 기존 어린이집을 존치하여야 하므로 어린이집 우측 뒷편으로 주동을 배치하여 전면에 공개공지와 넓은 광장을 제안하여 어린이집을 배려하였고, 선유로(전면도로)의 소음과 복잡한 거리에서 충분히 이격된 쾌적한 업무환경을 확보하고 후면에도 도시의 밀도를 완화하는 휴게공간을 제공하였다.

The site is relatively spacious in relation to the site of ordinary tax offices. With respect to such characteristic, the Yeongdeungpo District Tax Office allows people to keep their composure, enjoying the multiple exterior spaces, escaping from the complex cityscapes. The existing daycare center had to be retained and thus, the main office was positioned on the right side of the center and by proposing a large square and publicly open areas, the center and the office blend in harmony. The main office is positioned in a moderately distant location from the main street in an effort to lessen the noise coming from the streets  and provide a pleasant working environment as well as offer a resting place that can ease the density of the city.



SUMMARY
DESIGN

2017
LOCATION

Yeongdeungpo-gu, Seoul, Republic of Korea
USE

Public Office, Business Facility
AREA

11,643.00
G.F.A

11,787.00
FLOORS

B2/F6
CLIENT

Yeongdeungpo District Tax Office




#2017, #서울시, #업무시설, #공공청사, #설계, #당선, #Public, #Business, #Design, #Winner

검색창에 해시태그(#키워드)로 검색하면 보다 빠르고 쉽게 원하는 게시물을 찾아보실 수 있습니다.

INSTAGRAM