ARCHITECTURE
행림건축 설계파트의 전략 종목은 크게 도시주거설계, 도시개발사업, 공공건축사업입니다. 도시주거와 개발 분야에서는 새로운 친환경 패러다임과 
스마트 시티의 방향을 제시하며 경기도 등 정부발주사업에 역량을 집중해 사업을 진행하고 있습니다. 
특히 국방사업분야는 미국 국방부(육해공군)와 설계협약을 체결한 유일한 기업으로써 
국내 설계사무소 중 독보적 사업실적을 보유하고 있습니다. 

ResidentialSuwon Dangsu A-4BL (수원당수 A-4BL 공동주택)



DESCRIPTION

[메인 컨셉] 더불어 키워가는 교육·문화·소통 중심의 그로잉빌리지
지역사회의 중심이 되는 공유의 장소, 더불어 사는 열린마을, 아이키우기 좋은 생활문화 공간, 자랑하고 싶은 상징경관을 통해 이웃과 더불어 살아가는 아이키우기 좋은 최적의 단지를 제안한다.

[배치계획] 지역사회와 교육·문화·소통의 중심이 되는 열린단지 :
대상지 북측의 주거단지와 남측의 공공주택지구를 잇는 메인축을 형성하고 서측의 인접단지와 동측의 간선가로까지의 흐름을 연장시켜 지역사회의 중심이 되는 열린 단지를 형성한다. 자연스럽게 생겨난 옥외공간은 다양한 특성의 커뮤니티 공간이 되어 이웃과의 일상적인 만남을 유도하며 지역사회와 함께하는 소통의 공간이 된다. 또한, 채광,환기 및 소음을 고려한 주동배치로 입주민에게 안전하고 쾌적한 환경을 제공함으로써, 오래 머물고 싶은 단지를 제안한다.

[단위세대] 가족의 성장에 대응하는 생활친화형 평면 :
가족 구성원이 성장할수록 주거공간을 생활방식의 다양한 변화를 가져온다. 이에 따라, 우리는 거주자의 필요에 의한 공간분석을 통해 신혼부부의 다양한 수요와 개성이 있는 라이프스타일을 존중하고 아이의 성장변화에 맞춰 변화하는 가변형 공간을 계획했다. 더불어, 세대별 여건변화에 따라 실내공간을 효율적으로 활용할 수 있도록 수납공간을 강화하고 공간 및 품목을 선택형 평면으로 제공하여 생활이 편리한 주거공간을 제안한다.

[부대복리시설계획] 경계를 열어 이웃과 함께하는 그로잉빌리지 :
대상지는 등하교 길이 즐거운 에듀키즈 앨리웨이, 아이들이 마음껏 뛰어놀고 주민들이 소통하는 커뮤니티 코리더, 생활이 즐겁고 삶이 풍요로운 컬처 에비뉴의 3갈래 길을 형성한다. 이를 통해, 그로잉 맵을 형성하고 부모와 아이가 세대를 공감하며 이웃과 더불어 살고 지역사회와 교육·문화·소통의 중심이 되는 그로잉 빌리지를 제안한다.


Growing Village focused on education, culture, and communication
We propose the best complex for raising children living with neighbors through a common place that is the center of the community, an open village where we live together, a life culture space for raising children, and a symbolic landscape to be proud of them.

Open complex that is the center of education, culture and communication with the community
It forms a main axis connecting the housing complex on the north side and the public housing district on the south side, and extends the flow to the neighboring complex on the west side and the main street on the east side to form an open complex that becomes the center of the community. Naturally created outdoor spaces become community spaces of various characteristics, inducing everyday meetings with neighbors and becoming communication spaces with local communities. In addition, we propose a complex that wants to stay longer by providing a safe and comfortable environment for residents with the main arrangement of light, ventilation and noise.

Life-Friendly Plan for Family Growth:
As family members grow, living spaces bring about a variety of lifestyle changes. Accordingly, we planned a variable space that changes according to the growth of the child while respecting the diverse needs and lifestyles of newly married couples through spatial analysis based on the needs of residents. In addition, we propose a convenient living space by reinforcing the storage space to provide efficient use of the interior space according to the changing conditions of generations and providing the space and items in a selective plane.

Growing village with neighbors by opening boundaries:

The destination forms the three-way street of Edukids Allway, which is a fun way to and from school, a community corridor where children can play freely and communicate with residents. Through this, we propose a growing village where a growing map is formed, parents and children sympathize with generations, live with their neighbors, and become the center of community, education, culture and communication.



SUMMARY
DESIGN
  2019
LOCATION
  Suwon-si, Republic of Korea
USE
  Housing Facility (610 Households)
AREA
  28,788.00㎡
G.F.A
  73,428.92㎡
FLOORS
  B1/F20
CLIENT



LENDERING



MODELS

 





#2019, #공공주택, #LH, #수원

검색창에 해시태그(#키워드)로 검색하면 보다 빠르고 쉽게 원하는 게시물을 찾아보실 수 있습니다.