ARCHITECTURE
행림건축 설계파트의 전략 종목은 크게 도시주거설계, 도시개발사업, 공공건축사업입니다. 도시주거와 개발 분야에서는 새로운 친환경 패러다임과 
스마트 시티의 방향을 제시하며 경기도 등 정부발주사업에 역량을 집중해 사업을 진행하고 있습니다. 
특히 국방사업분야는 미국 국방부(육해공군)와 설계협약을 체결한 유일한 기업으로써 
국내 설계사무소 중 독보적 사업실적을 보유하고 있습니다. 

ResidentialPangyo Ddabok House & Office Building (판교창조경제밸리 따복하우스 및 지식산업센터)



DESCRIPTION

즐기면서 일할 수 있는 혁신공간 창조 : 벤처캠퍼스와 혁신기업공간이 연계된 기업활용지원의 중심공간으로, 다양한 시설들과 조화를 이루며 창조경제밸리의 랜드마크가 되는 새로운 업무공간 제안을 위해, 판교창조경제밸리 2단계의 부족한 공공지원 역할 수행과 함께 다양한 대상자를 위한 커뮤니티+지원시설 도입, 업무공간의 분양, 임대율 제고를 통한 수익성을 고려하였다. 이웃과 함께하는 참여형 공동체 만들기 : 다양한 삶의 형태로 모인 사람들이 서로 교류하며 새로운 사회적 의미의 가족이 될 수 있는 공간과 프로그램을 제안하여 소중한 시간들을 함께 나누는 장소와 기억을 만들기 위해, 통로는 주민들이 이웃과 교류하는 공용공간으로 연출하고, 마주앉기·둘러앉기를 통한 커뮤니티 공간 계획, 수요계층의 특성에 맞는 맞춤식 평면을 구성하였다. 다양한 활동을 이어주는 입체적 공유공간 : 여러 가지 활동이 공존하고 시설과 시설을 이어주는 다차원적 네트워크를 구축하여 이용자들간의 소통과 교류를 유도하는 입체적 공유공간을 제공하기 위해, 유기적으로 연계된 시설들을 통해 혁신 시너지 효과 창출 유도와 함께, 지역주민과 사용자를 고려한 커뮤니티 공간을 계획, 옥외에서 쾌적하고 자연스러운 유입이 이루어질 수 있도록 유도하였다. 

Creating an innovative space for fun and work: As a center created to support the utilization of companies in connection with venture campuses and innovative corporate spaces, this building maintains harmony with its various facilities. In order to effectively propose a new workplace as a landmark of the Creative Economy Valley, we considered profitability through the introduction of both community and support facilities for various targets, sales in lots for workplaces, and enhancing the lease rates, as well as thinking about how the building could play a significant role in public support, which is a role that is currently insufficiently filled as part of the second phase of the Pangyo Creative Economy Valley. Another main design goal is establishing a participative community with neighbors. In order to create a memory and place for sharing precious time, we suggested a space program where a variety of classes can take place and individuals are able to openly communicate with each other and can potentially become new social family members with one another. A passage is also created to serve as a common space for regular exchanges between residents, and a customized surface is created to better serve the unique characteristics of each individual user through the planning of a community space that allows visitors to sit face- to-face in a circular orientation.



SUMMARY
DESIGN

2017
LOCATION  

Seongnam-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea
USE

Residential (300 households)
AREA

8,000.00㎡
G.F.A

58,537.83㎡ 
FLOORS

B3/F15
CLIENT

Gyeonggi Urban Innovation Corporation



MODELS
NEXT




#2017, #설계, #성남시, #주거시설, #당선, #Design, #Residential, #Critical Facilities, #Winner

검색창에 해시태그(#키워드)로 검색하면 보다 빠르고 쉽게 원하는 게시물을 찾아보실 수 있습니다.

INSTAGRAM