ResidentialHanam Gammil Private Participation Public Housing (하남감일 B9BL 민간참여 공공주택)



DESCRIPTION

"SIGNATURE In Hanam" 하남감일지구 초입부에 위치하여 하남의 첫인상을 사로잡는 상징적인 주거단지를 구현하고 랜드마크 주동계획으로 도시 진입부의 상징성을 부여하였다. 랜드마크 주동에는 최상층 탑클라우드 및 전망형 엘리베이터를 설치하여 상징성을 부여하였으며 도시형 커뮤니티 경관 가로에는 전면 커튼월, 오픈발코니, 라이트 박스 등을 설치하여 세련된 도시경관을 갖는 시그니처 디자인을 구현하였다. 또한 천마산의 녹지와 연계한 친환경 단지를 구현함과 동시에 첨단 기술로 고품질 주거단지를 제안하였다. 감일지구의 주거환경을 고려하여 지구경관의 도시조망점, 천마산의 조망 프리미엄, 진입로의 개방감 확보를 통해 도시의 개방감과 거주성을 극대화 할 수 있는 최적의 배치안으로 계획하였다. 4,500평 규모의 대규모 공원형 중앙광장과 천마산변 커뮤니티 광장에 연계된 부대시설 계획으로 녹색 커뮤니티단지를 조성하였다. 도시내 생활공간과 이어진 생활연계형 가로와 천마산과 이어지는 생태형 가로로 2개의 테마길을 계획했으며 이용 행태와 규모에 따라 4가지 타입으로 23개의 정원을 조성하였다. 또한 쾌적한 단지 구현과 안전한 단지환경 조성을 위해 3단계 미세먼지 저감 숲과 6가지 CPTED 기법을 적용하였다. 천마산 녹지와 연계된 웰빙 커뮤니티는 365일 미세먼지나 자연환경에 구애받지 않는 실내 놀이터와 실내체육관을 계획하였고 외부공간에는 바비큐장, 지형 놀이터, 야외 퍼팅장 등 자연과 함께 연계할 수 있는 공간을 구현하였다. 사회적 이슈인 미세먼지 저감을 위해 옥외 미스트 분사시설, 방품실 에어커튼, 단위세대 내 헤파필터 등 클린시스템을 구축하였다.

Located in the entrance to the Hanam Gammil district, the public housing was realized in the manner in which will become the first impression of Hanam. Through placing emphasis to the leading masses in the given site, the entrance was given a symbolic meaning of the city.In the main landmark lot, an open-view elevator and a Top Cloud at the highest floor were installed. The main community street lies a front curtain wall façade, an open balcony ad a light box, endowing a sophisticated signature design of a city landmark.Also, through the realization of environmentally friendly technologies in association to the green areas of Mt. Chunma, a high quality residential complex was possible.Through the consideration of the current housing environment of the Gamil district, people could now view the city and the mountains and will be able to feel the openness. Thus, an ideal site plan was derived that maximizes the habitability and the openness in the city.A 14,876 square meter large scale central square and the neighboring facilities that connects to the community square near Mt. Chunma have formed a green community complex.Two theme of streets are formed to satisfy the different needs: the one that links the city and the apartment and the one that leads to the natural environment of Mt. Chunma. In accordance to the behaviors and scales of the usages, 23 number of gardens were formed in 4 different types.Also, for a pleasant habitable and secure environment, 6 types of CPTED techniques and 3 stages of filtering fine dust were used.The Well-being Community Center that connects to Mt. Chunma includes an indoor playing ground and a gym that are free from external factors.There is also a barbeque place, a natural playing ground and an outdoor putting space, all designed to be connected to the nature.To address the social problem of fine dust, an outdoor mist spraying facility, air curtain technology and HEPA filter are used to construct a clean system within the area.



SUMMARY
DESIGN

2018
LOCATION

Hanam-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea
USE

Residential (866 households)
AREA

43,339.22㎡
G.F.A

132,962.03㎡
FLOORS

B2/F29
J.V

TOMOON ARCHITECTURE & ENGINEERING
CLIENT

Hanam Urban Innovation Corporation



RENDERING



PRESS

[건설경제]18.07.26_대림산업, '하남감일 B9블록 민간참여 공공주택 건설사업' 차지  



#2018, #Residential, #hanam, #housing

검색창에 해시태그(#키워드)로 검색하면 보다 빠르고 쉽게 원하는 게시물을 찾아보실 수 있습니다.

INSTAGRAM


HAENGLIM ARCHITECTURE & ENGINEERING / E-mail : hlac@haenglim.com / 사업자등록번호 : 213-81-54324

Copyright ⓒ 2018 HAENGLIM ARCHITECTURE & ENGINEERING CO.,LTD. All Rights Reserved.


HAENGLIM ARCHITECTURE & ENGINEERING 

E-mail : hlac@haenglim.com / 사업자등록번호 : 213-81-54324

Copyright ⓒ 2018 HAENGLIM ARCHITECTURE & ENGINEERING CO.,LTD. All Rights Reserved.